MEET THE INSIDERS: TYCHO, WERKPLAATSMEDEWERKER

Tycho begon tien jaar geleden bij The Inside als een stagiair. Ondertussen begeleidt hij als werkplaatsmedewerker zelf stagiaires: het cirkeltje is helemaal rond! Benieuwd naar het hele verhaal? Lees snel verder.

DE START VAN TYCHO’S INSIDE-AVONTUUR ALS WERKPLAATSMEDEWERKER

Tycho’s carrière bij The Inside begon tien jaar geleden, toen hij als stagiair binnen kwam lopen. “Ik wilde eigenlijk helemaal geen stage lopen bij The Inside” bekent hij. Hij vertelt verder “De standbouwwereld was voor mij zo onbekend. Ik had totaal geen idee wat ik me erbij kon voorstellen. Hierdoor wist ik niet of het wel bij mij zou passen. Gelukkig ben ik hier toch stage gaan lopen, want ik merkte al snel dat de functie als werkplaatsmedewerker helemaal mijn ding was. Het is zo tof om aan standbouwprojecten mee te werken. Hoe we van ruwe materialen, de mooiste stands maken is echt bijzonder.”

VAN STAGIAIR TOT MENTOR

“Na mijn stage ben ik blijven hangen als werkplaatsmedewerker.” Tycho’s werkweek begint vaak met een nieuwe opdracht. “Het mooiste is als je op maandag een stand krijgt waar alles in zit, van maken tot nakijken, dan kun je hier de rest van de week lekker mee bezig zijn,” vertelt hij. De werkzaamheden zijn divers: van het bouwen van stands en meubels tot het uitvoeren van kwaliteitscontroles.

Hij vertelt enthousiast verder: “Ook heb ik onlangs een cursus gevolgd om stagebegeleider te worden. Nu deel ik elke dag mijn kennis met de stagiaires. Hier haal ik ontzettend veel energie uit. Het is zo tof om stagiaires alles bij te brengen van het vak, van start tot finish!” Veiligheid, techniek en creativiteit staan centraal in zijn aanpak.

HOE NIEUWSGIERIGER, HOE BETER!

Tycho’s begeleidingsstijl is hands-on. Hij houdt stagiaires de eerste weken dicht bij zich, zodat ze de basis kunnen leren. Daarna moedigt hij ze aan om zelfstandig te werken en hun creativiteit te gebruiken. Hij waardeert eigen inzichten en moedigt hen aan om met ideeën te komen en kritisch mee te denken. “Ik vind het fijn als ze veel vragen stellen, zo weet ik dat ze echt betrokken zijn,” zegt hij. “Het liefst ook vragen als “kunnen we het niet op deze manier aanpakken?”. Dit houdt me scherp, daagt mij uit om met een frisse blik naar de processen te kijken en buiten de gebaande lijnen te denken. Als je hier al zo lang werkt als ik, worden dingen soms namelijk vanzelfsprekend.”

HOE ZOU JE EEN STAGEPERIODE BIJ THE INSIDE OMSCHRIJVEN?

“Stage lopen bij The Inside betekent veel afwisseling in werkzaamheden. Je krijgt hier niet alleen maar de ‘makkelijkere’ klusjes, we proberen je uit te dagen. Ook hebben we écht aandacht voor je. Je kunt altijd bij ons terecht voor vragen of ondersteuning. We hebben een ontzettende leuke en hechte groep collega’s, die altijd bereid zijn te helpen.”

Enthousiast geworden en wil je ook onderdeel worden van The Inside? Neem dan een kijkje bij onze vacatures of stages en solliciteer.